Öppet hav

Öppet hav kan verka skrämmande. Speciellt om man inte är en så van simmare. Man drar sig för att gå ut på djupare vatten än vad man behärskar, inte längre ut än var man bottnar.

Ibland kallar Gud oss ut på öppet vatten även om vi inte kan simma. Han säger till oss att kliva i båten och ge oss ut på öppet hav. Han säger till oss att släppa rodret och kontrollen över båten och bara låta vinden ta tag i båten och föra den dit Gud vill.  Vi kan många gånger dra oss för att släppa taget , vi vågar oss inte ut på djupet utan håller oss till strandkanten där vi känner oss trygga och bekväma , där vi vet vad som väntar oss. Men allt nytt är alltid obekvämt till en början  sen blir också det bekvämt när man har vant sig. Djupet kan verka skrämmande tills du har lärt dig att simma och släppa kontrollen och lita på att Gud vet bäst.

Håller du dig till strandkanten? Vågar du inte ta steget ut på öppet hav, där det ibland kan både storma och gunga? Kom ihåg att med Jesus i båten kan det få storma hur mycket det vill, vi har ändå inget att frukta. Och du,… du är i gott sällskap… till och med lärjungarna var rädda… men Jesus hutade åt vinden och stillade den. (Mark 4: 35-41)

4 svar till “Öppet hav

  1. Min pappa seglaren brukade alltid säga att det är bättre att vara ute på öppet hav än att gå nära stranden – för där kan man gå på grund. Det ligger nog en del i det.

  2. Tack för uppmuntran som blev en påminnelse om att inte frukta för vågorna och det mörka djupet. Båten är redan ute till havs och vågarna går höga. Mästaren är med i båten men sover, fast jag vet att han vaknar och tar hand om allt, innan båten kantrar!

  3. ja det ligger nog en hel del visdom i de orden Celia, grundstötning ska nan akta sig för.

  4. Ja Ellinor, han är med i båten, inte bara som passagerare utan som styrman och kapten. Får han utöva sin auktoritet behöver vi intet frukta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s