Flyktingar?

 En flykting är en person som flyr ifrån något, en person som för att undvika att möta det som är verkligheten istället springer iväg och skapar sig en annan verklighet, kanske någon annanstans. Denna högst personliga definition av ordet flykting tror jag att vi kan tilllämpa på så många fler än bara de personer som vi normalt talar om när det gäller flyktingar. Låt mig få försöka förklara vad jag menar…

Jag tror att vi alla har en destination, som inte vi själva bestämmer utan som var förutbestämd av Gud, redan innan vi blev till. (Jes 44:2). Vi har alla en uppgift , som är till för just oss att utföra. En uppgift som liksom våra liv är skräddarsydda utav skaparen. Ibland hamnar vi snett. Vi liksom kommer utanför det som var bestämt för oss. Ibland av en olyckshändelse, men många gånger tror jag det är så att vi flyr från det som vi är ämnade till. Kanske för att vi innerst inne är rädda, inte tror oss om att kunna göra det eller av andra orsaker.

Är vi då inte flyktingar om vi flyr ifrån det liv som vi var bestämda till att leva? En flykting var ju en person som flydde och försökte skapa sig en annan verklighet. Men genom att försöka skapa en annan verklighet än den som är verklig tappar man tryggheten. Det kan vara tryggheten att inget ska hända, tryggheten att veta vart man är på väg, tryggheten att veta vem man egentligen är. Ja man kan till och med tappa hela sin identitet. Att vara flykting är inte enkelt. Hela din värld förändras, den fasta grund du står på , dras i ett svep bort under dina fötter och kvar blir bara ett gungfly av osäker mark.

Är du en flykting idag? Flyr du från det liv du är bestämd till att leva? Det liv Gud hade planerat för dig… Om du svarar ja på frågan så har jag information av största vikt till dig. Vänd om , gå tillbaka till det du flyr ifrån, där finns amnesti, total amnesti. Guds famn är alltid öppen och han väntar på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s