Du kan inte ändra historien

Det som är gjort det är gjort, Du kan inte ta tillbaka saker du gjort, få dem ogjorda. Nej har du väl satt det i verket ja då får man stå sitt kast, och man får bära konsekvenserna.

Hur ofta försöker vi inte radera eller åtminstone ändra på vår historia. Genom att försköna och kanske utelämna vissa delar försöker vi ändra på det som har hänt , det vi har gjort. Det är dags att vi inser att det inte går och att vi får acceptera de fel och brister vi har och de fel vi har gjort under gårdagen. Låt inte det du gjorde under gårdagen ligga dig som en black om foten, nåt som du tvingas släpa med dig under hela ditt liv. Den där frasen som kanske så ofta kommer över våra läppar…”Om jag ändå hade…” är egentligen en ganska deprimerande fras. Den visar bara att du själv är besviken på dig själv.

Nej istället för att vara besviken på dig själv , se dina misstag som utvecklingsmöjligheter, nya möjligheter till en framtida mognad. Det kan ju bara bli bättre. Och dessutom är du ju faktiskt en erfarenhet rikare, du vet ju hur man INTE ska göra, eller hur. Lär av dina misstag och gå vidare.

Alla gör vi misstag. ”Errare humane est”.” Det är mänskligt att fela”.

Gör det bästa du kan och det mesta av nuet, sen kan morgondagen få komma om Gud önskar  ge oss en ny dag, men då har vi ingen gårdag att gräma oss över. Dessutom så har var dag nog med sina bekymmer. (Matt 6:34)

Har du gjort nåt dumt , nåt som du skulle vilja ha ogjort? Lämna det till Gud och lägg det bakom dig. Varför ska du gå och bära med dig av gammalt skräp, som bara fyller ditt bagage och gör det tyngre? Nej lämna det och gå vidare på livets väg utan det. Nya utmaningar kommer längre fram , var så säker, och då kan det vara bra att ha båda händerna fria och inte gå omkring och bära på gammalt skräp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s