Gud är stor men….

Gud är stor!

Ja visst är han stor. Han är större än vi någonsin kan ana. Han är mäktigare än vi kan tänka oss, visare än någon annan , han kan och vet allt. Han är överallt. Han är alltings skapare. Han är stor, enorm, fantastisk, ja inget ord är tillräckligt för att rättvist beskriva honom eftersom vi inte helt och fullt kan förstå hans storhet. Och eftersom vi inte kan gripa den med våra mänskliga hjärnor, kan vi inte heller beskriva den till fullo.

Har du insett hur stor Han egentligen är? Man kan nästan svara vad som helst på den frågan och det blir ändå rätt. Svarar du ja, har du förstått att du aldrig kan begripa Hans storlek och du inser att din hjärna räcker inte till. Svarar du nej, menar du att det finns ingen mänsklig möjlighet att kunna begripa hur stor han är med den kapacitet vi människor har. Svarar du kanske, ja då har du börjat fundera kring ämnet.

Vare sig du svarar ja , nej eller kanske vill jag bara att du ska veta en sak idag. En sak som kan göra all skillnad för dig i just din situation där du befinner dig. Jag vet inte var du är, hur du mår, eller något annat om dig, men en sak vet jag…

och det är att Gud är stor….men även om han är så ofattbart stor så är han inte för stor för att bry sig om våra angelägenheter. Han har omsorg om dig. (Luk 12:22-34)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s