Med vems ögon ser du?

Ser du andra människor? Märker du dem? På vilket sätt ser du på dem? Om du ser nåt som kanske inte är bra , att de far illa, det fattas dem något, tycker du då synd om dem eller ser du på dem med barmhärtighet och medlidande?

Hur såg Jesus på världen runt omkring sig? Tyckte han synd om människorna han såg?  Nej .. det står att han kände medlidande och barmhärtighet. När man ser med Guds ögon ser man inte någon det är synd om, man ser en själ som behöver barmhärtighet och medlidande. En själ som med lite hjälp kan ta sig framåt. Istället för att säga stackare, titta och sen gå där ifrån, sträcka ut en hjälpande hand och försöka förbättra deras situation.

Det är möjligt att det inte är så mycket du kan göra rent praktiskt för dem , men ibland kan bara vetskapen om att det finns nån där faktiskt göra underverk i en människas liv. Att känna stöd i en svår situation , kan vara just det lilla du behöver för att kunna resa dig upp igen, när du har fallit. Det sista du behöver i en sådan situation när du är nere för räkning är att någon tycker synd om dig.Vågar du sträcka ut din hand?

Risken finns ju att någon griper tag i den….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s