Där vad du äter

Du är vad du äter … så heter ett program på Tv. Jag råkade gå förbi Tv:n just när det programmet gick idag och en tanke kom in i mitt huvud.

Vi ber om att få vårt dagliga bröd men Biblen säger att vi ska inte leva av bröd allena. Det finns en andlig bit också. Det bröd vi behöver är inte gjort av mjöl. Det är det levande ordet. I tv-programmet får man träffa folk som äter onyttigt och de får med hjälp av en coach lära sig att äta nyttigare. Ibland tror jag faktiskt att vi skulle behöva det lite till mans . Vi äter säkert en hel del onyttigt. Hoppar över grönsakerna ibland och stoppar i oss både det ena och det andra.

Det samma gäller den andliga spisen. Äter vi verkligen det som är nyttigt för oss?  Får vi i oss dagligen av Guds ord? Äter vi andliga nyttigheter? Eller stoppar vi oss fulla med skräpmat? Vi blir dagligen matade med allehanda intryck och läser och ser på tv så mycket onyttigheter att vi säkerligen skulle platsa i det där tv programmet flera gånger om… Allt det vi stoppar i oss, lagras i oss och vi blir tyngre och tyngre. När ska vi börja äta nyttigt?

Vad är nyttigt?

Biblen, Guds ord är nyttigt. Bön är nyttigt. Uppbyggelselitteratur med anknytning till Guds ord är nyttigare än mycket annat. Visst ska man kunna äta annat också, men bara skräpmat mår man inte bra av. Det måste till lite nyttigheter också för att människan ska må bra. Så om jag skulle se på vad du har ätit idag…. Vad skulle jag få se? Du vet… du är vad du äter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s