I krukmakarens hand

Har du någon gång undrat varför du är som du är? Varför du ser ut som du gör, varför du har de egenskaper du har och inte de som din bästa vän har? Varför du inte kan det som de andra kan och det kan verka petigt men du stör dig på det.

Jag har många saker jag skulle vilja kunna, men som jag inte kan…än. Men jag har kommit fram till det att om Gud ville att jag skulle kunna det så skulle han ha gett mig kapaciteten att göra det. Gud skapar oss. Vi var en lerklump i hans hand innan vi blev till. Han formade oss, med allt det vi är och har. Du har allt det att tacka honom för. Han gjorde dig till sin avbild. Ett orginal.

Ett orginal är inte likt något annat. Du är unik, en unik skapelse. Även om du tycker att nadra har både det ena och det andra bättre än du så har Gud skapat dig med ett syfte, likaså som han skapade de andra med andra syften. Vi har alla vår egna unika plats i Hans stora väv. Var den du blev skapad till, annars kanske du förstör Guds väv genom att inte passa in i Hans plan. Var nöjd med den Han skapade dig till. Han är nöjd med dig. 1 Mos 1:31

”Och Gud såg på allt som han hade gjort, och se, det var mycket
      gott.  Och det vart afton, och det vart morgon, den sjätte
      dagen.”

Rom 9:21

Bestämmer inte krukmakaren över sin lera, så att han av en och samma klump kan göra både ett fint kärl och ett som inte är så fint?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s