Kvalificering

Tror du att du inte kan? Tror du att det lilla du har att komma med inte räcker?Tror du att det du kan ge inte ens är en droppe i havet? Ja, inte vet jag vad mer du kanske tror, men ett är säkert, du har fel. Just det du kan komma med betyder så mycket. Det är specialdesignat just för dig. Det lilla du har är kanske till för en speciell person, ja till och med det lilla du har som du inte tror kan vara ens en droppe, kan när det faller på rätt plats ge stora svallvågor och nå så mycket längre än vad du någonsin trodde.

När du ger det du har till Herren förmerar han det. Han får det till att förädlas och användas på rätt sätt. Han ser dessutom till att du omges av rätt personer som förser dig med det du behöver för att använda dina gåvor. Han ställer rätt personer, på rätt plats, i rätt tid, för att just det lilla du har att komma med ska bli till maximal utdelning. Så om du fortfarande tror att du inte kan…är det dags att du börjar tänka i andra banor  och låter Gud få lov att använda dig och det du har att erbjuda. Hur litet det än kan verka.

Se bara på änkan  som hade lite olja på botten i sitt krus, det var allt hon hade och hon gav det till gudsmannen Elisa och han förmerade det när hon gav det till honom och gjorde som han hade sagt till henne. ( 2 Kungaboken 4:1-7) Gud välsignade när hon lät honom använda det. Vad hade hon? En droppe olja! Det var allt. Jag är ganska säker på att du har mer än en droppe olja, men låter du honom använda det? 

Gud kallar inte de kvalificerade – Han kvalificerar dem han kallar

Annonser

4 svar till “Kvalificering

  1. Ett så välsignat, fantastiskt inlägg! Sjudande av uppmuntran till alla som tror att inget de gör betyder något! Tack för allt du vidarebefodrar till oss från Herren! AMEN till ditt inlägg!
    Guds välsingnelse i rikt mått!

  2. Tack så mycket för dessa ord! Ord med ett innehåll/budskap som jag verkligen behöver få ”höra” – nåja, läsa då – både en och två och mååånga ggr, för det är så lätt att hamna i den där tankefällan och inte se vad man har. Jag behövde detta nu! Tack min syster i Herren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s