Relax

Sover du dåligt? Är du bekymrad över något? Stressad? Ingenting kan få dig så ur balans som att inte få tillräckligt av den dyrbara sömnen. Sömnen är ett redskap för kroppen att återhämta sig från dagens strapatser. Vi behöver sova annars blir vi sjuka . Man använder till och med detta faktum som ett tortyrredskap på vissa platser. Man ser helt enkelt till att personen inte får somna.

Ibland är det tvärt om. Ibland är det helt stört omöjligt att sova. Tankarna flyger omkring i huvudet och det går helt enkelt inte att trycka på stoppknappen. Det är så att säga en evighetsmaskin som maler på. Ja och då är vi där igen… oron stör dig och ju mer du inte sover desto oroligare blir du… och så är den nedåtgående spiralen igång.

Kanske kan det hjälpa dig att veta att Gud vill inte att du ska oroa dig. Han säger ” oroa dig inte för morgondagen, den har nog med sina egna bekymmer” . vaknar du mitt i natten och inte kan somna om eller om du ligger vaken utan att somna kan du försöka med att skriva ner din oro på ett anteckningsblock vid sängkanten och be en bön till vår Herre att han hjälper dig att lämna detta till morgondagen och att han då kan hjälpa dig att ta itu med det som oroar dig.

Jesaja 43:2 säger: ” Om du än måste gå genom vatten är jag med dig, eller genom strömmar, så skall de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, så skall du inte bli svedd, lågan skall inte bränna dig. ” Kanske ett ord att tänka på när oron kryper i kroppen och känslan av att stå alldeles själv infinner sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s