Barn, ungdom eller vuxen?

I samhället delas vi alltmer in i olika grupper alltefter ålder och mognad. Barn, ungdom eller vuxen, var och en har sin plats i samhället. I samhället är det dock så att man tvingas att vidareutvecklas , växa, från barn till ungdom och från ungdom till vuxen. Det är inget man kan välja. Skolan  och familjen,och livet självt, ser till att du vidareutvecklas och lär dig det du behöver. Ingen förväntar sig att ett barn alltid kommer att förbli ett barn , nej tvärtom, man förväntar sig en utveckling.

I den kristna världen om vi nu får kalla det för det kan vi se samma grupper, men med en liten skillnad. ja egentligen är kanske den inte så liten den där skillnaden för den utgör ett större dilemma faktiskt.

 När vi är nyfrälsta är vi barn. En ny skapelse. Allt är nytt för oss, precis som för barn. Vi uppför oss som barn för vi vet inte vad som gäller. Vi hör och ser de ”gamla” i kyrkan som berättar om vad de har varit med om och tycker att de har uppnått en sådan grad av helighet att det känns omöjligt att själv nå dit. Kanske tror vi att det de berättar bara är för vissa få utvalda, men mer fel kan vi inte ha…

Mognaden är något som kommer med tiden, med övning  och träning. Alla är vi barn i början och gör fel. Kommer du ihåg när du själv var liten och du härmade de vuxna? Kanske gick du i mammas högklackade skor och höll på att bryta benen av dig på kuppen, eller ve och fasa , kanske tog du pappas cigarett och försökte att göra som han? Gick det bra? Näää Försöka vara bättre och större och mognare än man är leder inte någon vart. Det skapar bara problem. Om du som kristen försöker att visa dig mognare och ha uppnått en högre ”helighetsnivå” än vad du egentligen har , då gör du dig själv en björntjänst. Du visar upp ett falskt jag både inför andra människor och inför Gud och du ljuger till och med för dig själv.

Tillåt dig att gå i Guds skola. Låt honom få undervisa dig och se hur du växer. Mognad kommer inte över natten. Det tar tid , tid med Gud. Låt honom förklara för dig genom den Helige ande. Ett barn som inte får undervisning eller inte kan ta in undervisningen i sig, stannar i sin utveckling , hur mycket han eller hon än går i skolan, detsamma gäller en kyrkobesökare. 

Är du en uppmärksam elev eller sitter du bara av tiden? Kanske skolkar du till och med? Vilket av stadierna har du kommit till, handen på hjärtat alltså, om man ser till mognaden och inte till åren? Är du barn, ungdom eller vuxen?

1 Kor 13:11″ När jag var barn,
talade jag som ett barn,
tänkte jag som ett barn,
och förstod jag som ett barn.
Men sedan jag blivit man,
har jag lagt bort det barnsliga.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s