Din värsta fiende

För att vinna livets spel behöver du vara en disciplinerad person, du behöver ha självkontroll på alla områden i ditt liv, under alla omständigheter. Visst låter det svårt… ja, det är det, det är till och med svårare än att gå ner i vikt.

Ju mer disciplinerad du blir över dig själv desto mer närmar du dig ditt mål. Om du vill leva ett liv som innefattar Guds drömmar är det nödvändigt att du lever ett disciplinerat liv.Det funkar inte att ena dagen göra si och andra dagen så. 

 Hur ser du på dina chanser att övervinna din fiende. Det första man gör är ju att identifiera fienden och sedan lägga upp en strategi för hur man ska kunna övervinna den. Din värsta fiende är du själv och din oförmåga att kontrollera dig själv. Vad blir då din strategi? Vad behöver du ändra på för att få den disciplin du behöver för att vinna slaget? Ett förslag är rutiner, fasta rutiner och att inte börja rucka på dem. Ett annat är att odla goda vanor. Goda vanor smittar. Några förslag på rutiner och goda vanor är bön, bibelläsning och kyrkobesök, men du kan säkert  fylla på den listan med många fler… Har du några förslag som du vill dela med dig? Kommentarsfältet är öppet för alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s