Så älskade jag dig

Du är min ögonsten, pärlan i snäckan jag fann på botten av den djupaste sjön. (5 Mos 32:10)

Du är liljan på ängen, doftande och vit i all sin prakt. (Jes 35:10)

Du är som stranden som smeks av vågorna från min kärlek. (Jer 31:3)

Lik en stjärna strålar du på himlen, som diamanter i skyn. ( Fil 2:15)

Du är som mästerverket i konstnärens händer, fulländat och vackert. Som leret i krukmakarens händer, len och full av möjligheter. ( Jes 64:8)

Min kärlek till dig vet inga gränser, den är evig och fulländad. Du är mitt mästerverk, du är min. ( Jer 29:11)

Jag gav allt för dig, till och med livet. ( Joh 3:16)

Du vet väl om att du är värdefull för mig?

Annonser

7 svar till “Så älskade jag dig

  1. Gud har älskat oss, men älskar vi honom. Vår kärlek till honom bevisas, genom att hålla hans bud, lyda honom och offra vår egenvilja. Som Jesus: ske inte min vilja, men din. Gud uttager själv offret, den Heliga Anden leder oss till offret. Elden förintar offret. Vi skal döpas med den Heliga ande och eld. Många tar emot den Heliga Anden, men flyr elden. Man älskar inte Gud, och spar sitt eget liv. Låt oss älska Gud av hela vårt hjärta!

    • Hej och välkommen Nils, roligt att du hittat hit. Kan inte hålla med dig mer när du säger låt oss älska Gud av hela vårt hjärta. Amen säger jag… Guds kärlek är nåd till oss människor, för hans kärlek är den samma även om vi inte gensvarar som vi borde.

  2. Gud älskar oss syndare. Guds nåd är hjälp i rätta tid, alltså innan vi faller i synd. Ingen prövning är för tung, så vi inte kan segra. Bibeln talar tydligt om att segra över synden. Där behöver vi nåden. Den ödmjuka får nåd. Inte vemsomhelst. Om vi älskar Gud, syndar vi inte (medvetet). På de områden vi inte har ljus, är vi oskyldiga, även om det vi gör är galet. Prisat vare Gud för hans stora visdom!

    • <Kanske uttryckte jag mig luddigt, men det jag menade var att Guds kärlek är lika stor för oss alla. Han , Jesus dog ju för oss alla, var och en, inte en enda blev glömd.

  3. Ja han dog för oss alla och efterlämnade sig fotspår för oss att vandra i. I hans fotspår blir vi mer och mer frälsta för var dag. Utan helgelse, skall vi inte se Herren! Låt oss vandra i Jesu fotspår.

  4. I Jesu fotspår krossas vår egen vilja. Vi blir ödmjuka, goda, barmhärtiga, kärleksfulla, osv. Allt det vi vill, måste vi ge upp. Alla krav, allt självliv, högmod, begär osv. Men lönen övergår allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s